Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 145 QV - Ревизия на двигател

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нека да се включа и аз понеже този път съм го вървял няколко пъти и този мотор го знам наизуст.
    -Всички видове гарнитури да трябва да се сменят и моя съвет е като на Code за предпочитане е Рейнц,силикон само Рейнц.
    -Да основните и биелните лагери,погледни и аксиалните лагери как са.Ползвай Глюко.
    -Сегменти ползвай Гьотце,но задължително замерете цилиндрите и тези бразди(хонинг) задължително трябва да ги има.Адаша по-горе е обяснил за какво служат.Като свалиш старите сегменти изчисти хубаво каналите на буталата,защото ще се начупят новите сегменти.
    -Колянов вал:шлайфа се,но първо трябва да се замери и за кривини,ако е в допуските за кривини да се замери дали със шлайф 0,50мм. или втори ремонт ще излезе,защото лагери трети ремонт няма.Трябва да се продуха тунела на вала.Най-вероятно ти е заминала и биелата,замерете и нея.
    -Глава.Като я дадеш за шлайф смени и гумичките и да ти напаснат клапаните на машина.
    Най-важното нещо,което трябва да се спазва това е чистотата.Като свалите ангренажната шайба на коляновия вал я погледнете в какво състояние и е шпонката и да се слага много внимателно,защото шпонката лесно се мачка.Задължително направете тест на маслената помпа.Може в последствие да се сетя още нещо и ще пиша.
    Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
    Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

Аз пък (за щастие) не съм още минал по този път, но единственото, на което мога да ти обърна внимание - не си прави експерименти с маслото - за този двигател само 10W60 - другото си е игра на ези - тура. Много ти се радвам, тръпката ми е позната Успех в начинанието.
      sigpic
      Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

Здравейте отново колеги. Аз се забавих с отговора ми, но и ситуацията се променяше динамично с този двигател. След като отворихме целия двигател се оказа, че ремонта ще струва около 2500 - 3000 лева. Майстора ме посъветва да търся друг двигател. Така и направих. Взех двигател 2.0ТС 155к.с. от колега от форума ( за което съм му много благодарен ) Днес си взех и количката от сервиза. Отново ръмжи като звяр!! Има някои дребни забележки, но първо ще и се изкефя яко пък после ще ги оправям и тях. Майстора се видя малко в чудо понеже не взех същия двигател като моя и се наложи да преправят колекторите и разни други неща, но колата работи! Светна лампата на инжекциона и показва грешка на детонационен датчик. Проблеми в движението на колата не усещам, но ще го сменя този датчик де Както и да е дойде и края на моята сага, но поне края е щастлив! Отново съм на пистата и скоро ще снимам и ще направя клип как звучи колата Благодаря на всички и ви пожелавам много безаварийни километри с красавиците !!!
        145 2.0 QV

Comment

Working...
        X